Jsem přesvědčená, že každá žena by měla vlastnit pár opravdu kvalitních kousků, na kterých se nevyplatí šetřit. Ať už se jedná o módu a to např. o kabelku, peněženku, boty a kabát. Nebo o šperky. Ale platí to i v kosmetice. Jistě, podle mě by se nemělo šetřit na ničem, co aplikujeme na sebe, svůj obličej a pokožku. Tělo máme jen jedno, ale je jenom naše a tak bychom o něj měly dbát s důslednou péčí. Produkt, do kterého se rozhodně vyplatí investovat, je za mě určitě maska na obličej. Je jich spousta druhů a slibují zázraky. Pomalu každá kosmetická značka vyrábí své masky. Nejedná se o nejlevnější záležitost, i vzhledem k tomu, že balení je většinou malé. Jak vybrat tedy tu pravou?

Já jsem velkou zastánkyní přírodní kosmetiky, která není testovaná na zvířatech. Tuto mantru má ve své filosofii sice spousta firem, ale kde je pravda? Spolehlivě nám to může zaručit certifikát HCS/HHPS, jenž je jediným celosvětově uznávaným certifikátem, který má přísné podmínky pro kosmetické firmy. Je tak spolehlivou zárukou, že výrobky, ani složky v nich opravdu nebyly testovány na zvířatech.

Takže když si chci udělat něčím radost, tak se poohlížím po značkách, které tento certifikát mají – můžeme ho naleznout v podobě králíčka v kruhu. A potom už to bylo jednoduché. Značka The Body Shop zrovna přišla s horkými novinkami do prodeje – a to právě s pleťovými maskami Superfoods!

Maska s himalájským uhlím

Maska s himalájským uhlím

Masek jsem vyzkoušela už dostatečné množství na to, abych poznala, zda opravdu funguje, nebo zda se jedná jen o nějaký další chemický hnus. Zakládám si na tom, že bychom vážně měly dbát o to, co na naší kůži nanášíme, a chemické složky to rozhodně nebudou. Ale s The Body Shopem můžete být klidné, jelikož masky od nich jsou 100% přírodní a vegetariánské (některé dokonce veganské!), obsahují co nejvíce možných přírodních složek, jsou bez parabenů, silikonů, minerálních olejů a dalších nepříjemných a nepotřebných chemikálií.

Já jsem konkrétně měla možnost (spíše bych řekla tu čest!) vyzkoušet Masku s himálajským uhlím. V nabídce jsou různé druhy pro konkrétnější účely – např. pro hydrataci, rozjasnění, zjemnění, tonizaci, vyživení, zvláčnění, čištění… Stačí si jen vybrat, a pokud se nemůžete rozhodnout, tak je i velmi zábavným způsobem tzv. multi masking – tzn. aplikace více druhů masek na různé části obličeje – např. na čelo jedna maska, na tváře druhá atd. Masky bych také vřele doporučila jako zábavné zpestření jakéhokoliv večírku, narozeninové oslavy či posezení s přáteli. Nejen, že si užijete spoustu zábavy, ale také se budete cítit lépe a vaše pleť vám poděkuje.

Maska s himalájským uhlím

Maska s himalájským uhlím

Ale nyní už k samotné masce. Maska s himálajským uhlím je inspirovaná ajurvédou a je veganská (jupí, jej!). Obsahuje bambusové dřevěné uhlí, listy zeleného čaje z Japonska a čajovníkový – tea tree olej. Tato úžasná kombinace čistí, pohltí přebyteční kožní maz, minimalizuje póry, vytáhne z pleti všechny neplechy a nečistoty, ale zároveň pleť také zklidní, zjemní, zahojí a hydratuje. Co více si přát? Já vám mohu slíbit jedno – ačkoliv tento popis zní velmi slibně, když pocítíte účinky na vlastní kůži, je to naprosto něco jiného, nepopsatelného. Každá žena by si měla dopřát luxus a chvilku pro sebe. Maska a péče o pokožku je podle mě právě jedním ze způsobů, jak být na chvíli sama se sebou, zklidnit mysl a relaxovat. A ty účinky! Maska je opravdu efektivní – více to snad už nejde…

Určitě bude mnohé zajímat i cena – ta je 649 Kč. Kelímek má 75 ml. Ale jak říkám, pevně si stojím za tím, že tohle je investice, která se vyplatí. Protože těch 10 minut, co mám masku vždy na sobě, je nepopsatelných. Aplikace je naprosto jednoduchá – na čistý obličej naneseme masku v tenké, ale dostatečné vrstvě. Masku můžeme nanášet buď rukama (tak to dělám já), nebo můžeme použít i speciální „špachtličku“. A pak už si můžeme cca 5 – 10 minut jen užívat to, co s námi maska a cenné složky v ní provádí.

Jo, i když mám obličej natřený hnědou, pro oko asi ne moc lákavou hmotou připomínající bahno, tak se vám přiznám, že nic příjemnějšího jsem na sobě nejspíš ještě neměla. Doslova cítíte, jak maska pracuje, vytahuje z pokožky nečistoty… Ještě lepší je fáze, když maska zasychá. Zároveň také krásně chladí a úžasně voní – to bych ani do himálajského uhlí neřekla. Ale je to tak, tu svěží a neotřelou vůni bych mohla čichat neustále. Po těch deseti minutách už je maska zaschlá a vykonala tak svoji práci, je tedy na čase ji sundat. To uděláme taktéž velmi jednoduše – a to důkladným smytím teplou vodou. Pocity po sundání jsou opět jen a jen pozitivní, jelikož obličej je krásně hebký, jako dětská pokožka, pleť je svěží, hydratovaná, vyčištěná a září krásou a novotou.

Maska s himalájským uhlím

Maska s himalájským uhlím

jsem z masek a z The Body Shopu celkově opravdu unešená. Líbí se mi všechny jejich kampaně, které pomáhají celému světu, zvířatům, lidem. Jsem moc ráda, že existuje takováhle kvalitní značka s úctyhodnými cíly. Ačkoliv se nejedná o nejlevnější nabídku, myslím si, že se do The Body Shopu investovat rozhodně vyplatí, protože se vám to hned vrátí jak v účincích, se kterými bude jistě každý spokojený a také v radosti, kterou z používání jakéhokoliv produktu budete mít. Značku jsem doporučila mnoha známým, a nikdy jsem o ní neslyšela špatné slovo, jen ty dobrá a chvályhodná.

Masku a The Body Shop vřele doporučuji a určitě stojí za to něco od nich vyzkoušet! A proč nezačít rovnou třeba právě s maskou, jejíž účinky jsou fenomenální? Já tímto na závěr děkuji The Body Shopu za to, že jsem měla tu možnost masku pro vás otestovat. Pro novinky, akce a slevy můžete sledovat jejich profil na facebooku.

About The Author

Vendula z Českých Budějovic miluje psaní, čtení a zkoušení nových věcí a asi jako každá holka kosmetiku. Mezi její zájmy patří literatura, hra na klavír , hudba, tanec, jóga, zdravý životní styl, jídlo, móda, jízda na koni. Blogovat a psát články začala asi před dvěma roky. Od září 2015 se stala literární redaktorkou pro web Kritiky.cz. Od února 2016 začala psát knižní recenze pro literární portál cbdb.cz. Od března 2016 se připojila k týmu redaktorů na yogapoint.cz - web zabývající se jógou a zdravým životním stylem.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..