C odamide DEA  je směs, která vzniká z reakce mastných kyselin kokosového oleje a organických sloučenin ethanolamidů. Jedná se o viskózní kapalinu. Cocamide Dea je emulgátor a stabilizátor pěny běžný užívaný v kosmetice, především v šamponech na vlasy, v tekutých mýdlech, v pěnách do koupele, v pěnách na holení, apod.

Co je Cocamide DEA?

Cocamide DEA (chemicky označován N,N-bis (2-Hydroxyethyl) kokamid nebo Cocamide Diethanolamin) se používá ve formě světle žluté viskózní kapaliny rozpustné ve vodě a olejích nebo v podobě voskovitých pevných látek. Jedná se o mastné kyseliny chemicky modifikovaných olejů (kokosový olej apod). V kosmetických přípravcích se používá v šampónech, barvách na vlasy, sprchových gelech a v pleťových vodách.

Proč se používá Cocamide DEA?

Cocamide DEA stejně jako Cocamide MEA či Cocamide MIPA zvyšují pěnící schopnost kosmetických přípravků a zajišťují stabilitu vzniklé pěny. Tyto látky jsou také vhodné k zahuštění přípravků vlasové kosmetiky i jiné kosmetiky.

Vědecká fakta o Cocamide DEA

Cocamide DEA stejně jako Cocamide MEA či Cocamide MIPA jsou vyrobeny z přirozeně se vyskytujících mastných kyselin. Cocamide DEA se vyrábí z mastných kyselin kokosového oleje s doiethanolaminem. Cocamide DEA může obsahovat 4 až 33 % diethylanolaminu. Lauramide DEA je odvozen od kyseliny laurové, Linoleamide DEA je odvozen od kyseliny linolové, Oleamid Dea je odvozen od kyseliny olejové.

Cocamide Dea

Bezpečnost Cocamide DEA

Ve vlasové kosmetice jsou běžně používané koncentrace Cocamide DEA  až 5 %. Přítomnost Cocamide DEA je bezpečná u přípravků vlasové kosmetiky, které se z vlasů oplachují. Pro přípravky, které se z vlasů neoplachují (tzv. leave- in), je koncentrace Cocemide DEA bezpečná až do  10 %. Cocamide DEA je považován za alergen a může být příčinou alergických reakcí.

Hodnocení Cocamide DEA dle jednotlivých organizací z hlediska možného vlivu na rakovinu:

– Kalifornie EPA (Environmental Protection Agency) – možný karcinom (dle testů na zvířatech).

– WHO (Světová zdravotnická organizace) – neexistují průkazné důkazy pro označení karcinogenní látky.

– IARC (Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny) – neexistují průkazné důkazy pro označení karcinogenní látky.

Rozdíly mezi Cocamide DEA, Cocamide MEA a Cocamide MIPA

Cocamide DEA a Cocamide MEA a Cocamide MIPA jsou mastné kyseliny vyrobené z kokosového oleje. U DEA z chemických reakcí z diethanolaminu a u MEA z chemických reakcí z monoethanolaminu. Funkce DEA, MEA a MIPA je u vlasové kosmetiky totožná, tj. (pěnivost, stálost pěny, a zahušťovadlo). Rozdílnost spočívá pouze ve výrobě. U Cocamide MEA  a MIPA zatím nebyly pozorovány žádné rizika a možné dopady na zdraví, s největší pravděpodobností prozatím nebyla MEA a MIPA věnována taková vědecká pozornost jako v případě DEA.

Vlasová kosmetika bez obsahu Cocamide DEA

Na trhu s profesionální vlasovou kosmetikou je celá řada produktů bez obsahu Cocamide DEA. Salerm Biokera představuje řadu založenou na přírodních složkách bez obsahu Codamide DEA. Jedná se o kombinaci přírodních složek a esenciálních olejů, jako je arganový olej, makadamiový olej nebo olej ze lněných semínek zpracovaných pokročilou moderní technologií pro dosažení maximálních výsledků. Aktivní látky úspěšně napomáhají při nedostatku hydratace nebo při problémech s vypadáváním vlasů, tvorbě lupů nebo při zvýšené činnosti mazových žláz. Pokud preferujete vlasovou kosmetiku bez Cocamide DEA vyzkoušejte Salerm Biokeru.

 Vlasová kosmetika Salerm Biokera

Salerm Biokera šampón a maska na vlasy s arganovým olejem, glycerinem a keratinem navrací vlasům zářivost, hydrataci a objem, které vlasy ztratily v průběhu vystavené škodlivým vnějším vlivům. Antioxidační účinek chrání vlasy před volnými radikály a zpomaluje známky stárnutí.

Hydratační šampón a hydratační maska na vlasy Salerm Biokera je určena pro suché a dehydratované vlasy. Šampón a maska dodává vlasům dlouhotrvající hydrataci, jemnost a lesk. Díky obsahu oleje z pšeničných klíčků budou vlasy poddajnější a snadněji upravitelné.

Řada s obsahem makadamového a malinového oleje je určena pro poškozené a chemicky ošetřené vlasy. Šampón a maska dodává vlasům živiny a antioxidační látky a napomáhá obnově vlasového vlákna. Zároveň chrání barvu.

Opětovné nastolení rovnováhy je jediným řešením, jak obnovit činnost folikul zajišťující zdravý a přirozený růst vlasů. Růstové buňky se tvoří ve vlasovém folikulu. Vlasový folikul je velmi citlivý a i na nejmenší nerovnováhu reaguje zastavením růstu vlasů. Problémy s vypadáváním vlasů můžou být projevem alopecie. Specifické ošetření vlasů proti vypadávání vlasů ve formě Salerm Biokera šampónuregeneračních ampulích a volumizačního spreje s obsahem ženšenu a vitamínů vyživuje vlasové folikuly a zlepšuje krevní oběh, což přispívá ke zvýšenému růstu zdravých vlasů. Doprovázející termo-aktivní efekt zvyšuje absorpci aktivních látek do vlasové pokožky.

Narušení rovnováhy vlasové pokožky může být příčinou vzniku podráždění a tvorby lupů. Specifické ošetření Salerm Biokera ve formě šampónu, masky na vlasy a intenzivního ošetření v ampulích normalizuje vlasovou pokožku, reguluje odlupování vlasové pokožky a zklidňuje podráždění a svědění. Pyrithion Zinku a olej ze lněných semínek napomáhá regeneraci vlasové pokožky a zabraňuje rozmnožování kvasinek zodpovědných za výskyt lupů.

Nadbytek kožního mazu (sebum) se sebou přináší nežádoucí pocit matných, nečistých a špinavých vlasů. Salerm Biokera proti mastným vlasům napomáhá navrátit vlasové pokožce ztracenou rovnováhu a normalizovat činnost matových žláz. Šampón, maska na vlasy a ampule s obsahem kvasnicového extraktu působí jako regulátor tvorby kožního mazu.

About The Author

Akademie INHAIR je originální a exkluzivní portál zaměřený především, nikoliv pouze, na vlasy, vlasovou péči a vlasovou kosmetiku. Na českém trhu se jedná o originální projekt, který každý den přináší novinky ze světa profesionálních kadeřníků, stylistů, kosmetiky. Akademie INHAIR je určena nejen odborníkům a vyučených kadeřníkům, ale také laické veřejnosti. Redakční tým sleduje a přináší reportáže a zprávy z aktuálního dění, seminářů a školení kadeřníků a výrobců vlasové kosmetiky. Díky Akademii INHAIR budete mít stále v přehledu nejdůležitější události v oblasti vlasové péče. Díky vyčerpávajícím přehledům a spolupráci s technology nadnárodních výrobců profesionální vlasové kosmetiky jsme tak jediným a bezkonkurenčním vlasovým portálem v Česku i na Slovensku.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..