Snad nejrozšířenější tvrzení mnoha kadeřníků je, že mýt vlasy každý den šampónem je škodlivé. Tento převládající názor je možné považovat za opodstatněný pouze v případě, kdy používáme šampóny nabité sulfáty, parabeny a dalšími agresivními složkami.

Sulfáty jsou průmyslová pěnidla vytvářející bohatou a stabilní pěnu, která napomáhá odstraňovat veškeré nečistoty a maz. Mezi nejčastější sulfáty ve vlasové kosmetice patří SLS (Sodium Lauryl Sulfate) a SLES (Sodium Laureth Sulfate). Přírodní kosmetika nabízí nespočet šetrnějších alternativ průmyslových sulfátů, např. Sodium Lauryl Sulfoacetate, Disodium Cocoyl Glutamate či Decyl Glucoside.

Parabeny jsou chemické látky, které se používají jako konzervační činidla nejen v kosmetickém, ale také v potravinářském průmyslu. Parabeny se vyznačují svými antimikrobiálními účinky, které vzrůstají s délkou jejich alkylového řetězce, přičemž současně dochází k poklesu jejich rozpustnosti ve vodě. Parabeny mohou způsobovat lokální kožní alergie. Jako šetrnější konzervanty mohou být použity alkoholy či kyseliny, např. kyselina salicylová nebo kyselina benzoová.

PEG-y jsou směs  sloučenin polymerů chemické sloučeniny PolyEthylenGlykolu. PEG-y jsou emulgátory a také zlepšují pronikání látek do pokožky. PEG-y zatěžují životní prostředí, neboť jsou v přírodě nerozložitelné.

Pro mnoho z nás je každodenní mytí vlasů nezbytné a proto v Salerm Cosmetics vytvořili takovou formuli šampónu, která je vhodná pro velmi časté i každodenní mytí vlasů bez jakéhokoliv rizika vysušování nebo narušování vitality vlasového stonku. Řada s touto unikátní formulí s arganovým olejem a bez parabenů a agresivních sulfátů nese název Biokera Argan a skládá se z arganového šampónu a masky Salerm Biokera Argan. Šampón i maska je obohacená o keratinový komplex.

Mytí vlasů

Salerm Biokera šampón Argan s arganovým olejem poskytuje vlasům čistotu, úžasný lesk a hydrataci. Zároveň reguluje hladinu vlhkosti vlasové pokožky, která se tak stává odolnější proti dehydrataci, je elastická, čistá a hydratovaná. Pouze zdravá vlasová pokožka vytváří dobré podmínky pro růst pevných, zdravých a krásných vlasů. Salerm Biokera maska Argan s arganovým olejem se velmi rychle vstřebává do hloubky vlasu, kde posiluje jeho vnitřní strukturu. Masku doporučujeme používat jednou týdně.

Salerm Biokera Argan Oil

Aby bylo každodenní mytí vlasů prospěšné, je důležité nejen používat produkty vlasové kosmetiky k tomu určené, ovšem je velmi důležité také dodržovat základní principy správného mytí vlasů:

1. Zejména u dlouhých vlasů je nutné dodržovat vertikální směr mytí vlasů. Šampón velmi jemně napěníme masírováním vlasové pokožky. Pěnu pak velmi delikátně stahujeme podél vlasů směrem dolů. Vlasové délky je možné promasírovat. Ovšem nikdy vlasy o sebe nedřít a nenamotávat do klubíčka. Tím zamezíte zacuchávání vlasů a vytváření uzlíků.

2. Důkladné oplachování vlasů je neméně důležité. Z vlasů je zapotřebí veškerou pěnu a zbytky šampónu smýt velkým množstvím teplé vody. To platí i v případě, kdy po umytí vlasů máte v úmyslu aplikovat vlasovou masku.
3. Vlasovou masku aplikujeme jednou týdně. Nanášíme vždy cca 5 cm od vlasové pokožky a průběžně rozčesáváme hřebem s širokými zuby. I vlasovou masku je nutné velmi důkladně opláchnout.

Salerm Biokera Argan Oil

About The Author

Akademie INHAIR je originální a exkluzivní portál zaměřený především, nikoliv pouze, na vlasy, vlasovou péči a vlasovou kosmetiku. Na českém trhu se jedná o originální projekt, který každý den přináší novinky ze světa profesionálních kadeřníků, stylistů, kosmetiky. Akademie INHAIR je určena nejen odborníkům a vyučených kadeřníkům, ale také laické veřejnosti. Redakční tým sleduje a přináší reportáže a zprávy z aktuálního dění, seminářů a školení kadeřníků a výrobců vlasové kosmetiky. Díky Akademii INHAIR budete mít stále v přehledu nejdůležitější události v oblasti vlasové péče. Díky vyčerpávajícím přehledům a spolupráci s technology nadnárodních výrobců profesionální vlasové kosmetiky jsme tak jediným a bezkonkurenčním vlasovým portálem v Česku i na Slovensku.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..