Z televize, internetu či časopisů na nás dennodenně vyskakuje nepřeberné množství vlasových přípravků. Každá reklama na daný produkt vychvaluje jeho účinky a prezentuje jej jako tu nejlepší volbu. 

Vlasová kosmetika

Jak se, ale správně rozhodnout a nakoupit tu správnou vlasovou kosmetiku? Při návštěvě drogérií nás zaplaví hromada produktů mezi kterými je velmi těžké si najít tu pravou. Je některá vlasová kosmetika lepší než jiná? Je ta maska na vlasy opravdu tak účinná jak se říká v reklamě? Jak poznám, že jsem své úspory investovala správně? Všechny tyto otázky jsme položili nezávislému odborníkovi v oblasti kosmetického průmyslu. Díky objektivitě a uchování nezaujatosti při recenzování a hodnocení vlasové kosmetiky si odborník nepřeje být jmenován. Pojďme si dát odpovědi na nejčastější otázky, které nám příště pomůžou při rozhodování, kterou vlasovou kosmetiku zakoupit.

Na trhu existují stovky produktů. Poradíte, jak najdeme správný šampón, kondicionér či přípravek pro konečnou úpravu vlasů?

Nejcennější a nejlepší radou, kterou můžete dostat, je nejdříve řádně poznat svůj typ vlasů a vlasové pokožky. Rozlišujeme celou řadu typů vlasů, například vlnité, jemné, husté, barvené či jinak chemicky ošetřené vlasy. Dále se dobře rozmyslete, jaký účinek od produktů očekáváte. V případě jemných vlasů bez objemu se zaměřte na vlasovou kosmetiku určenou přímo pro jemné vlasy podporující jejich objem. Je naprostým nesmyslem kupovat intenzivní hydratační přípravky,  které by jemné vlasy ještě více zatížily.

Pokud již stojím v obchodě, jaké jsou nejdůležitější faktory při nákupu vlasové kosmetiky?

Jak již bylo zmíněno, prim hrají produkty určené pro váš typ vlasů a účel. Velkým hitem jsou šampóny bez obsahu sulfátu, tzv. free sulfate šampóny. Sulfáty jsou skupinou povrchově aktivních látek, které mají vlasy a vlasovou pokožku důkladně vyčistit.  V běžné kosmetice jsou užívány sulfáty, které jsou neškodné. Nicméně bylo prokázáno, že sulfáty podporují vymývání barvy či zažehleného keratinu z vlasů. V takovém případě je vhodné volit právě šampón bez sulfátů.

Můžeme dosáhnout stejných výsledků při použití podomácku vyráběných šampónů, balzámů či masek jako u vlasové kosmetiky z obchodu? Jaký je mezi nimi hlavní rozdíl?

Domácí vlasové kúry jsou dobrou volbou, pokud jsou použity správné ingredience. Existuje nespočet receptů kondicionérů či masek na vlasy, které využívají účinné složky jako vlasová kosmetika v obchodech. Nicméně šampón a produkty pro konečnou úpravu je vždy vhodnější zakoupit v obchodě.

Kdy a jak poznáme, že jsme si koupili nevhodnou vlasovou kosmetiku?

Vývoj vlasové kosmetiky a obecně celého kosmetického průmyslu se v posledních letech výrazně zlepšil. Produktům profesionální vlasové kosmetiky je věnována při výzkumu a vývoji patřičná péče a zodpovědnost. Nedomnívám se, že by některý z výrobců profesionální vlasové kosmetiky uvedl na trh nevhodný a neúčinný produkt. Ve většině případů se nakonec ukáže, že produkt je údajně neúčinný, protože je použit pro jiný typ vlasů, než je určen.

Dnešní sortiment již zahrnuje celou řadu ekologických produktů. Co si pod tímto označením máme představit?

Vlasová kosmetika označována titulkem „natural“ obsahuje buď z převážné části nebo zcela úplně pouze přírodní složky. Nápis „organic“ na obalu vlasového přípravku věští, že přípravek byl vyroben bez použití průmyslových chemických složek. Tzv. „Green“ a „Eco“ produkty jsou vyráběny s maximálním ohledem na životní prostředí. U ekologických produktů se předpokládá, že mají velmi nízkou uhlíkovou stopu. Například ekologické laky na vlasy místo natlakované nádoby s plynem využívají mechanický rozprašovač.

Máte nějakou radu na závěr, pro nákup nového šampónu, balzámu či masky na vlasy?

Při nákupu vlasové kosmetiky se nejdříve poraďte se svým kadeřníkem nebo v profesionálních kadeřnických potřebách. Prodavačky v hypermarketech či běžných drogériích nabízí široký sortiment produktů a není v jejich silách je znát všechny podrobně.

About The Author

Akademie INHAIR je originální a exkluzivní portál zaměřený především, nikoliv pouze, na vlasy, vlasovou péči a vlasovou kosmetiku. Na českém trhu se jedná o originální projekt, který každý den přináší novinky ze světa profesionálních kadeřníků, stylistů, kosmetiky. Akademie INHAIR je určena nejen odborníkům a vyučených kadeřníkům, ale také laické veřejnosti. Redakční tým sleduje a přináší reportáže a zprávy z aktuálního dění, seminářů a školení kadeřníků a výrobců vlasové kosmetiky. Díky Akademii INHAIR budete mít stále v přehledu nejdůležitější události v oblasti vlasové péče. Díky vyčerpávajícím přehledům a spolupráci s technology nadnárodních výrobců profesionální vlasové kosmetiky jsme tak jediným a bezkonkurenčním vlasovým portálem v Česku i na Slovensku.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..