article placeholder

Methylchloroisothiazolinone

Methylchloroisothiazolinone je přísada, která slouží ke konzervaci produktů vlasové kosmetiky. V kosmetických přípravcích se používá již od roku 1970. Má antibakteriální a antimykotické úči...
article placeholder

Methylisothiazolinone

Methylisothiazolinone je látka, která se v produktech vlasové kosmetiky využívá pro své konzervační schopnosti. Jedná se o silný biocid v rámci skupiny isothiazolinone, který zneškodňuje nežádo...
article placeholder

Methylparaben

Methylparaben se v přípravcích vlasové kosmetiky používá jako konzervační prostředek (E218). Je produkován organickou cestou a může jej nalézt například v borůvkách. Methyl paraben je nedráž...
article placeholder

Oat Extract

Exktrakt z ovsa setého (latinsky Avena Sativa) aktivně působí na zklidnění vlasové pokožky. Pomáhá zmírnit napětí a stres....
article placeholder

Panax Ginseng Root Extract

Panax Ginseng root extract je výtažek z kořene ženšenu pravého (ginseng panax). Ženšen pravý je nejužívanějším alternativním prostředkem v asijské medicíně, který je využíván již víc...
article placeholder

Panthenol

Panthenol je chemický derivát vitamínu B5 (tzv. kyselina pantothenová) a alkoholu. Panthenol je látka bez zápachu, která je rozpustná ve vodě a alkoholu. Kyselina pantothenová je přírodní látka ob...
article placeholder

PEG-40 hydrogenated castor oil

PEG-40 hydrogenated Castor Oil jsou deriváty polyethypenglykolu z hydrogenovaného ricinovové oleje. Ricinový olej se získává ze semen skočce obecného. Získaný olej je důležitým a ceněným artikle...
article placeholder

PEG-7 Glyceryl cocoate

PEG-7 glyceryl cocoate je syntetický polymer založený na mastných kyselinách kokosového oleje. Jedná se o změkčovací látku, která vlasy lubrikuje, čímž vlasům dodává jemný a hebký vzhled. Z...
article placeholder

Phenoxyethanol

Phenoxyethanol je organická chemická sloučenina, často používaná v dermatologických produtuktech a prouduktech vlasové kosmetiky. Jedná se o baktericidní bezbarvou, olejovitou kapalinu. Použivá se ...
article placeholder

Piroctone Olamine

Pirocton Olamin neboli Octopirox, latinsky Piroctone Olamine, je fungicidní a antibakteriální látka zabraňující vzniku nežádoucím plísním, bakteriím a kvasinkám. Piroctone Olamine významně omezu...
article placeholder

Polyquaternium-10

Polyquaternium je mezinárodní pojem pro označení kosmetických přísad, polymerů. Číselná hodnota představuje různé typy polymerů, nikoliv jejich chemickou strukturu. Polyquaternium 10: Jedná se ...
article placeholder

Polyquaternium-11

Polyquaternium je mezinárodní pojem pro označení kosmetických přísad, polymerů. Číselná hodnota představuje různé typy polymerů, nikoliv jejich chemickou strukturu. Polyquaternium 11 zahruje: Cop...
article placeholder

Polyquaternium-22

Polyquaternium je mezinárodní pojem pro označení kosmetických přísad, polymerů. Číselná hodnota představuje různé typy polymerů, nikoliv jejich chemickou strukturu. Polyquaternium 22 zahruje: Co...
article placeholder

Polyquaternium-7

Polyquaternium je mezinárodní pojem pro označení kosmetických přísad ve formě polymerů. Číselná hodnota představuje různé typy polymerů podle jejich registrace, nikoliv jejich chemickou struktu...
article placeholder

Potassium sorbate

Sorban draselný, neboli Potassium Sorbate, se šampónech a dalších přípravcích vlasové kosmetiky využívá zejména jako konzervant. Používá se k potlačení růstu mikroorganismů během skladován...
article placeholder

Propylene glycol

Propylene glycol je organický alkohol. Jedná se o nejběžnější látku používanou v přípravcích vlasové a pleťové kosmetiky. Propylen glykolu na sebe váže vodu, čímž vlasy hydratuje. Zároveň...
article placeholder

Propylparaben

Propylparaben je přírodní látka obsažená v mnoha rostlinách nebo hmyzu. Pro účely vlasové kosmetiky se ovšem vyrábí synteticky. Jedná se o konzervační látku, která se v potravinářství ozna...