article placeholder

Gossypium Herbaceum seed oil

Gossypium Herbaceum seed oil je označení pro bavlníkový olej lisovaný ze semen bavlníku bylinného (gossypium Herbaceum). Bavlník bylinný je polokeř dorůstající do výšky 0,5 metrů. Bavlník je p...
article placeholder

Hexyl Cinnamal

Hexyl Cinnamal je přírodní látka získaná z heřmánkového oleje a  používá v parfémech a přípravcích vlasové kosmetiky jako vonná přísada. Ve vysokých koncentracích může způsobit alergic...
article placeholder

Hydrolyzed collagen

Hydrolyzovaný kolagen se vyrábí z kolagenu nalezeného v kostech, kůži a pojivové tkáně zvířat, jako je skot, ryby, nebo prasata. V přípravcích vlasové kosmetiky působí hydrolyzovaný kolagen ja...
article placeholder

Hydrolyzed Keratin

Hydrolyzed Keratin je hydrolyzovaný keratin získaný hydrolýzou vlny z ovcí. Hydrolyzovaný keratin je jemně žlutá tekutina, která se používá v šampónech, maskách, kondicionérech, produktech pro ...
article placeholder

Hydrolyzed Silk PG-PropylMethylsilanediolCrosspolymer

Hydrolyzed Silk PG-PropylMethylsilanediolCrosspolymer, vyráběný též pod názvem Protesil, je multifunkční hybridní polymer složený ze tří základních částí. Na řetězec silikonu se vážou uhlo...
article placeholder

Hydroxyproplytrimonium honey

Hydroxyproplytrimonium honey nebo také honeyquat je chemický derivát včelího medu. Přesný chemický název je Propanaminium, 2-hydroxy-N,N,N-trimethyl, 3-honey ethers, chlorides. Název této kosmetick...
article placeholder

Isobutylparaben

Isobutylparaben slouží k prodloužení trvanlivosti přípravků vlasové kosmetiky. Jeho základní funkcí je konzervace produktu....
article placeholder

Isopropyl alcohol

Isopropyl alcohol poskytuje kosmetickým přípravkům efektivní a netoxickou konzervaci. Isopropyl alcohol se běžně používá v přípravcích vlasové kosmetiky....
article placeholder

Lactic acid

Kyselina mléčná neboli Lactic Acid byla poprvé izolována již v roce 1780 švédským chemikem Carlem Wilhelmem Scheelem. Vlasová kosmetika obsahuje tuto přísadu zejména pro své pufrační (nemění p...
article placeholder

Laminaria Digitata extract

Laminaria Digitata extract je výtažek z hnědé řasy Čepelatky prstnaté, latinsky Laminaria Digitata. Čepelatky se vyskytuje při pobřeží Atlantského oceánu se silnými přílivovými proudy.   Tma...
article placeholder

Laminum album

Extrakt z květu hluchavky bílé (laminum album). Hluchavka bílá je vytrvalá, pýřitá bylina, jejiž květy mají příjemnou medovou vůni. Léčebné použití sahá do nejstarších dob, psali o nich j...
article placeholder

Lauryldimonium hydroxypropyl

Hydrolyzovaný kolagen (Lauryldimonium hydroxypropyl) je látka, která se využívá ve vlasové kosmetice pro své antistatické účinky, ke změkčení vlasů, což napomáhá snadnému rozčesávání vla...
article placeholder

Limonene

Limonene neboli Limonen je přírodní vonná látka. Při pokojové teplotě jde o bezbarvou kapalinu extrémně silně vonící po pomerančích.  Svůj název sloučenina získala podle citronu, protože ...
article placeholder

Linalool

Linalool je přírodní vonná látka. Linalool je přirozeně vyskytující se terpenový alkohol a vyskytuje se jakou součást esenciálních olejů v mnoho rostlinách, např. v citrusech, levanduli, korian...
article placeholder

Linum Usitassimum seed oil

Linum Usitassimum seed oil je mezinárodní označení pro olej z lněných semínek. Len setý, latinsky Linum Usitassimum, je pradávná kulturní plodina, který se již pěstovala ve starodávném Egyptě a...
article placeholder

Macadamia Ternifolia nut oil

Olej z makadamských ořechů, odborně označován jako Macadamia Ternifolia nut oil je olej lisovaný za studena z plodů stromů Makadámie, latinsky Makadamia Ternifolia. Strom byl objeven až v druhé polo...
article placeholder

Malic acid

Malic acid neboli kyselina jablečná je trpce chutnající dikarboxylová kyselina, která se vyskytuje v moha kyselých či trpkých pokrmech. Kyselina jablečná je obsažena především v nezralých zele...