article placeholder

Citric Acid

Kyselina citronová neboli Citric Acid je přírodní slabá karboxylová kyselina, která se nachází v citrusech - limetkách, grepech, pomerančích a v menších koncentracích i v ostatním ovoci a zele...
article placeholder

Citronellol

Citronellol je přírodní vonná látka. Citronellol je složkou esenciální olej obsažených v růžích, pelargóniích, muškátech, citrónové trávě, levanduli a bazalce. Citronellol má jemnou slad...
article placeholder

Citrus Aurantium dulcis extract

Citrus Aurantium dulcis extract je přírodní výtažek z kůry plodů hořkých pomerančů. Hořké pomeranče jsou plody citroníku hořkého (Citrus Aurantium). Citroník hořký je původem z Vietnamu...
article placeholder

Cocamide DEA

Codamide Dea (chemicky označován N,N-bis (2-Hydroxyethyl) kokamid nebo Cocamide Diethanolamin) je směs, která vzniká z reakce mastných kyselin kokosového oleje a organických sloučenin ethanolamidů. J...
article placeholder

Cocamide MEA

Cocamide MEA neboli Cocamide monoethanolamin je viskózní kapalina nažloutlé barvy. Je vyrobena z mastných kyselin kokosového oleje. Cocamide MEA zvyšuje pěnivost přípravků vlasové kosmetiky, předev...
article placeholder

Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine je syntetická nažloutlá lepkavá kapalia vzniklá z reakce kokosového oleje a dimethylaminopropylamine. Jedná se o aktivní povrchový tenzid - detergent s mírnými antiseptickými ...
article placeholder

Coco-glucoside

Coco-glucoside neboli Coco glukosid je látka vyrobená z kokosového oleje a ovocného cukru. Pomáhá k pěnivosti šampónů a zpravidla nahrazuje sulfáty. Pomáhá vlasy uhlazovat, čímž se vlasy stávaj...
article placeholder

Decyl glucoside

Decyl glucoside je rostlinný výtažek odvozený z reakce glukózy dekanolu a derivátu kokosu. Jedná se o povrchově aktivní látku, která se v šampónech používá pro své čistící schopnosti. Látka...
article placeholder

Disodium cocoamphodiacetate

Disodium cocoamphodiacetate je odvozen z mastných kyselin kokosového oleje. Látka slouží k pěnění šampónu. Je hodnocena jako významný čistící činitel kosmetických přípravků, která vlasy nez...
article placeholder

Disodium lauryl sulfosuccinate

Disodium lauryl sulfosuccinate - jedná se o velmi šetrnou odmašťovací a čístící látku obsaženou v šampónech a přípravcích vlasové kosmetiky. Lze ji také nalézt pod označením MES. Látka má...
article placeholder

Ethylparaben

Ethylparaben (E215) je konzervační látka kosmetických přípravků (vlasová kosmetika, kosmetika určená k péči o pleť). Své využití ethylparaben najde také v péči o suchou pokožku hlavy, zejmé...
article placeholder

Eugenol

Eugenol neboli kyselina hřebíčková, sumárním vzorcem C10h12O2 je bezbarvá až bledě žlutá olejovitá kapalina organického původu. Eugenol je derivátem guajakolu s allyovým řetězcem nahrazujíc...
article placeholder

Fucus Vesiculosus extract

Fucus Vesiculosus extract je výtažek z řasy Chaluhy bublinaté, latinsky Fucus vesiculosus. Chaluha bublinatá je řasa většinou zbarvená do zeleno-hnědé či žluto hnědé barvy. Jednotlivé listy dor...
article placeholder

Geraniol

Geraniol je přírodní vonná látka. Geraniol je čirý až světle žlutý olej nerozpustný ve vodě. Je hlavní složkou růžového oleje, produktu palmy růžové. Je také obsažen v esenciálních ole...
article placeholder

Ginkgo biloba extract

Ginkgo biloba extract (ginkgo biloba) je výtažek ze stromu jinanu dvolaločného. Jedná se o opadavý strom vysoký až 40 metrů původem z jihovýchodní Čína a východní Asie. V současné době bývá...
article placeholder

Glycerin

Glycerin neboli Glycerol (systematickým názvem propan-1,2,3-triol) je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Ve vlasové kosmetice se používá jako prostředek pro zlepš...
article placeholder

Glycol Distearate

Glycol Distearate, chemickým názvem  ethylen-dioktadekanoát ethylen-distearát, je přidáván do vlasové kosmetiky pro svůj zvláčňující efekt. Také pomáhá udržet správnou viskozitu šampónu a...